Csak úgy – Timi

Be kell valljak valamit: én már szégyellem, mennyit dolgozom. Ha már a vallomásoknál tartunk, azt is tudnod kell, hogy nagyon szeretem azt, amit csinálok.

A reggel nálam pánikszerű, mert a van még egy kis idő-ből, hirtelen “kinyírnak az óvodában, mert ma is elkéstünk” lesz.

Lili  reggel nem volt hajlandó sapkát felvenni, mert ami van, szerinte babás. Nem semmi a csaj. Nem az a kedves típus, ha bárki becézgetni kezdi, azonnal határozottan kijavítja, sőt épp azon vigyorogtam ma reggel, hogy a csoporttársai is LacziLilinek hívják.

Miután beértünk és néhány öleléssel a nyakamban elbúcsúztunk, eltekertem kinyitni az adományboltot. Szeretem ezt a helyet, mert sok jó dolog történik errefelé. Bár tegnap majdnem kijárt nekem egy lincselés, mert kétszer adtuk el ugyanazt az ágyat. De aztán hétköznapi hőseink gyorsan kerítettek helyette másikat. Itt mindig kapok a kezembe egy kávét, megiszom és megyek tovább dolgozni egy közösségi házba.

Az élet itt sem annyira egyszerű. Egyik munkatársam szerintem nem szeret, de mivel az érzés kölcsönös, nem is keresem a társaságát. Az elmúlt időben egy csomó mindent megtanultam, amikre,  ha nem muszáj, nem nagyon tartottam volna igényt. Ilyen a pénzügyi beszámoló készítése. Ma is a számlák, számok és költségek tettek boldoggá. Közben szóltam a nyomtatószervíznek, lomtalanítást rendeltem volna, ha felveszik a telefont..  A statisztika előállítása már csak hab volt a tortán. Egy körül visszatekertem az adományboltba, péntek helyett ma vagyok itt egészen fél ötig.

Mindig van valami, amit rendbe kell tenni, legyen az cipő, ruha, emberi kapcsolatok. Közben Dóri barátnőmmel megbeszéltük,hogy holnap moziba megyünk. Megnézzük a Legjobb dolgokon bőgni kell-t.  Naaa, van egy csomó legjobb dolog az életemben. Legtöbbször azért sírok, mert úgy érzem, nem bírom tovább, vagy azért mert apám hiányzik. Na, ha ez a legjobb, akkor mi lehet a legrosszabb? Egy csomó mindent nem akarok tudni… Dórinak köszönhetem, hogy nem kellett leszbikus kapcsolatba bonyolódnom, mert végül a barátnőmön keresztül is láttam, hogy ha két nő jár együtt, az korántsem jelent kevesebb problémát, mint egy heteroszexuális kapcsolat. Bár nekem mostanság ilyen problémáim sincsenek…  mert nem tudok választani az álnéven írogató szégyenlős vagy az “Őszinte leszek,szeretnélek megdugni”között. Miután kiderült, hogy szörnyeteg vagyok, nem erőltetem a dolgot..

Elhoztam Lilit az oviból. Amikor odaértem, éppen labdázott, és amikor meglátott, örömmel rohant hozzám. Az óvónéni figyelmeztette, hogy tegye helyére a játékot , mire is a lányom Balázs kezébe tette, és őt utasította, hogy vigye a helyére. Köpni,nyelni nem tudtam, nevetni meg nem mertem, de azért próbáltam mentegetőzni… Itthon megbeszéltük a történteket, ettünk, Panni is hazaért. Egy tanodás gyerkőc megkért, hogy ma hétkor a tanodában hallgassunk meg egy élő előadást  a családon belüli erőszakról. Nem volt könnyű, de aztán megbeszéltük. Ezek után lefektettem Lilit és egy barátomnak segítettem pályázatot írni, cserébe ő hoz vacsit, mert van egy klassz étterme. Jó kis biznisz, éjfél előtt öt perccel beadtuk. Aztán gondoltam elmesélem a mai napom. Jó éjt:)

This Post Has 4 Comments

  1. Szabó Zoltán

    Kedves Timi! Úgy látom, van még pár lyuk a napodban, amit kitölthetnél, szóval kicsit lazának találtam a “napsűrűségedet”:)

  2. A bajkeresés igen tisztességes magyar foglalatosság, a baj elhárításának pont ez a feltétele. Módosíthatjuk tehát a “Keresd a nőt!” francia szólást imígyen: “Keresd a bajt!” Persze a módosítások lehetősége ezzel korántsem merül ki, pld.: “Keress a nőn!”, stb.

Vélemény, hozzászólás?